torsdag 15 november 2012

Akademiska sjukhuset!!

Nu är vi hemma efter en lång dag i Uppsala. Det är så att Linus är med i en undersöknings studie. Första gången han var där var han 2,5 år. Dom gemför normalfödda barn med mycket förtidigt födda barn. Och Linus är normalfödd.. I jul/ jan kommer resultat ut i media. Så hör ni nått om expressstudien ( tror jag den hette ) så har Linus varit med i den.
Och vad har han fått gjort då!
Jo först träffade han en sjukgymnast , som han fick göra olika övningar för. Trä pärlor på en tråd, lägga plastpengar i spargris, gå balansgång, kasta påse, stå på ett ben, ta längd och vikt, mm.. Roliga saker tyckte han.
Sen fick han träffa en psykolog. Och då fick vi fika. Och sen fick han svara på en massa olika frågor, följa mönster och lägga klossar likadant, matematik, kolla i böcker och para ihop olika saker mm. Också roligt tyckte han.. Vi tog en paus i lekterapirumnet. Sen kom Jessica, min syster som jobbar på sjukhuset och följde med oss på lunch. Jätte roligt att träffa henne.
Sen gick vi till ögonavdelningen. Och där kollades Linus syn grundligt. Och han fick titta i kameror mm. Men när dom frågade om dom fick ha i ögondroppar för att pupillerna skulle bli större, för en viss undersökning så sa han ifrån. Det ville han inte och det respekterades.
Ja han har fått göra så mycket att jag kommer inte ihåg allt.
Men han var jätte duktig och han ligger väldigt långt fram i utvecklingen, kan mer en normala 6-åringar.. Eller hur man säger.. Det lät lite illa, men menar inget dumt.
Synen var bra, lite översynt, men ser ska tydligen barn vara... Eller det är bra iallafall..
Ja vi är mycket stolta över Linus.. Och även Rasmus som oxå verkar ha väldigt lätt för sig...
Ja d var d hela i korta drag!! Frågor? :-)


Ja bilderna hamnar lite huller om buller när jag mobilbloggar , men det får ni ta..
Kram på er!!!

1 kommentar:

Mormor sa...

Är så stolt över mitt lilla hjärta han är så duktig. Kram till er alla